Massage

Integrale massage en Holistische massage.

Holistisch wil zeggen lichaam en geest zijn èèn. Dat betekent dat je geestelijke of mentale klachten zich kunnen openbaren in lichamelijke (chronische) klachten. Maar anders om kan ook heel goed. Je kunt je voorstellen dat als je graag hardloopt en je hebt steeds last van je benen, dat je mentaal ook wordt beïnvloed. Zo werken het lichaam en de geest samen aan jouw welzijn. Daarom helpen holistische massages ook erg goed bij een burnout of bij langdurige chronische klachten. Je lichaam is in staat om zichzelf te helen, de holistische massage helpt je erbij om bewust te worden van de blokkades en ze ook op te heffen door diepe druk. In meerdere sessie kun je als cliënt beter naar je blokkades toe en ook voelen en leren waar je blokkades zitten. Je lichaam kan de blokkades oplossen en krijgt de tijd om dit te doen. De massage gaat erg diep en dan is het goed om een tijd van bezinning er tussen te hebben. De bedoeling is dat men zich tijdens de massage bewust wordt van wat er nu werkelijk in het lichaam vast zit. Dat kunnen oude emoties zijn die een eigen leven zijn gaan leiden of een recente emotie die zich vastzet als angst, boosheid, verdriet etc. Je wordt je bewust van je eigen reacties. Wat er dan gebeurt is dat op het moment dat je bewust wordt, de blokkade zich oplost. Dan is er de weg naar genezing en dit doet je eigen lichaam helemaal zelf. De holistische massage helpt jouw lichaam om zichzelf te kunnen genezen.

Hoe ga ik te werk

We hebben eerst een kort gesprek, jij verteld waar je voor komt. Na het gesprek mag je op de massagetafel komen liggen met alleen je slip aan. Ik leg dan een grote handdoek over je heen en begin met een zogenoemde body scan, met mijn handen op de handdoek. Ik vind daar meestal al wat pijnpunten. Nu begint de massage. Ik masseer met een heerlijke zachte olie, die niet vet aanvoelt en ook goed door je huid wordt opgenomen. Tijdens de massage voelen jij en ik waar je blokkades zitten en op die plekken geef ik diepe druk. Er kunnen dan emoties loskomen, dat geeft een goede ontspanning na de massage. Ik masseer op de rug dan de benen achter en als het nodig is masseer ik ook de voorkant. Aan het eind van de massage masseer ik je hele lichaam nog kort op een ontspannende energetische manier. Het beste kun je het zelf ervaren, dus maak een afspraak. Hou er rekening mee dat een eerste massage altijd langer duurt door de intake, dit kost niets extra. Hoeveel sessies iemand nodig heeft is verschillend. Het kan zijn dat je na 2 sessies voelt dat je lichaam zich heeft hersteld, maar soms zijn er meer sessies nodig dat bespreken we samen op dat moment. Een holistische massage helpt je op weg in je bewustwordingsproces en maakt je mentaal sterker. Het geeft je vertrouwen in je eigen lichaam en laat je ontspanning voelen.

Metamorfose massage
is een hele zachte vorm van masseren die toegepast wordt op de reflexlijn van de ruggengraat die te vinden is op de voeten, de handen en het hoofd. De massage houdt dus in dat ik eerst je voeten masseer, dan je handen en dan als laatste je hoofd. De voeten zijn daarbij het belangrijkste omdat zij de beweging in gang zetten. De handen voeren de handelingen uit die nodig zijn en het hoofd gaat begrijpen wat er gebeurd. Naast een complete ontspanning, zorgt de massage voor het opheffen van blokkades die ontstaan zijn in de 9 maanden voor de geboorte. Een aantal van deze blokkades heb je meegenomen in je bewustzijn (karma) en een deel ontstaat tijdens de zwangerschap (ziekte, spanningen van de moeder, problemen tijdens de bevalling, etc.). In deze prenatale periode wordt de basis gelegd voor je talenten en je kwaliteiten maar ook voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Door de metamorfose massage kun je oude blokkades loslaten en ontdekken wie je echt bent. Deze massage is ook erg geschikt voor kinderen en baby's al wordt hij dan wel iets ingekort, voor kinderen is 60 tot 90 minuten op de massagetafel liggen wel erg lang. In de oorsprong van deze massage is het zo dat kinderen deze op hun ouders uitvoeren en ouders op hun kinderen. Als ik kinderen deze massage geef zijn de ouders erbij aanwezig en kunnen dus leren om hun kind zelf te masseren, dit is een hele fijne manier om met je kind bezig te zijn.

De kindermassages
zijn altijd zachte massage. Dat kan met olie en ook zonder olie. De massages worden speels gegeven en er is altijd een van de ouders aanwezig. Bij oudere kinderen (vanaf ongeveer 13 jaar) is het zo dat ze zelf mogen aangeven of de ouders erbij mogen blijven. Bij jonge kinderen is het mijn streven om de ouders zelf te leren hoe ze hun kind prettig kunnen masseren en wat bijvoorbeeld goed helpt bij buikpijn. Ik ben ook holistisch kindercoach en vind het erg belangrijk dat kinderen zich in het lichaam goed voelen en mentaal en emotioneel ook vrij zijn. De mens als geheel.

Reiki

Rei ─ universeel Ki ─ energie. Energie is trilling die overal in aanwezig is, deze energie verbind alles met elkaar en is nooit vast en sterk beïnvloedbaar . Er zijn veel benamingen voor de energie: prana, chi, licht, ki, levensenergie en nog vele andere. Deze energie verplaatst zich door de chakra's (cirkel of wiel) die weer op hun beurt zorgen dat de energie in de energiebanen (meridianen) terecht komt. Wij hebben deze energie nodig om geest en lichaam te verbinden. Het laat ons groeien, genezen en leven. Vandaar de naam levensenergie. Iedereen kan bij zijn geboorte de energie uit het energieveld opnemen. In de loop van je leven word je gehinderd voor invloeden van buitenaf (denk aan blokkades door trauma's) of van binnenuit (denk aan karma). Je bent door die blokkades niet meer in staat om genoeg energie in je op te nemen. Reiki zorgt er dan voor dat je weer genoeg energie kunt opnemen en blokkades worden opgeheven. Een Reiki behandelaar is ingewijd waardoor hij beter is afgestemd op het energieveld en dan de energie beter kan doorgeven, zonder zelf aan energie te verliezen, hij is het doorgeefluik. Reiki helpt dus het lichaam om zichzelf te genezen en de effecten zijn vaak meteen merkbaar bij hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, buikpijn, verkoudheid en meer van dit soort kwalen. Reiki ondersteund mensen die erg lijden onder ernstige aandoeningen en kan helpen de bijwerkingen van medicijnen te verlichten, het kan de weerstand verhogen en een mens tot rust brengen. Reiki zelf geneest niet. Reiki is geen wondermiddel.

Mikao Usui
schreef deze 5 reikiregels. Just for today, I shall not worry Just for today, I shall not be angry Just for today, I shall be honest Just for today, I shall count all my blessings Just for today, I shall be kind to every living creature

Ik ben zelf ingewijd in Reiki 1, 2 en 3A